ua en ru

У Пентагоні обговорюється питання виділення Україні летальної зброї, - Парубій

У Пентагоні обговорюється питання виділення Україні летальної зброї, - Парубій Фото: будівля Пентагону (прес-служба ВРУ)

За словами спікера, якщо раніше було негативне рішення, то сьогодні питання залишається відкритим

Питання надання Україні летальної зброї досі залишається відкритим і обговорюється в Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки. Про це заявив спікер українського парламенту Андрій Парубій за підсумками відвідин Пентагону в ході свого офіційного візиту до США, повідомляє прес-служба ВРУ.

Зокрема голова Верховної Ради України, наголошуючи на актуальності та важливості надання летальної зброї Україні, зазначив, що це питання, як і питання посилення санкцій, ним піднімалося щойно в Пентагоні.

"Воно не зняте з порядку денного, з цього питання йдуть дискусії. І якщо раніше було негативне рішення, то сьогодні питання залишається відкритим", - наголосив Парубій.

При цьому він запевнив, що "немає негативної відповіді, дискусія відкрита".

"Виділення зброї обговорюється, це має як технічне, так і символічне значення для посилення співпраці між Україною і США", - додав спікер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вашингтоні планується підписання Меморандуму співпраці між Верховною Радою України та Конгресом Сполучених Штатів Америки.