ua en ru

Пентагон заявив про активізацію піратів біля східного узбережжя Африки

Пентагон заявив про активізацію піратів біля східного узбережжя Африки Фото: сомалійські пірати

За останні 2 місяці біля берегів Сомалі відбулося 6 нападів піратів на судна

Міністр оборони США Джим Мэттис сказав, що 6 нападів піратів на комерційні судна біля узбережжя Сомалі за останні 8 тижнів означають, що цивільні моряки і судноплавні компанії мають знову бути в готовності. Про це повідомляє The New York Times.

Більшість з цих нападів, у тому числі захоплення нафтового танкера в минулому місяці, імовірно були здійснені піратами з центральної частини Сомалі або з Пунтленда, напівавтономного регіону на північному сході Сомалі, повідомляють американські військові.

Генерал Вальдхаузер сказав, що військові закликають цивільні судноплавні лінії зміцнювати свою безпеку. Військові чиновники заявили, що деякі комерційні судноплавні компанії відпустили деяких охоронців, найнятих для захисту своїх кораблів після скорочення нападів.

За офіційними даними, близько третини світових комерційних судів здійснюють поїздки в Джібуті через Аденську затоку і в Середземне море, а відновлення атак може означати ще одну скоординовану міжнародну кампанію по боротьбі з піратством. У розпал останнього раунду нападів коаліція іноземних флотів збільшила патрулювання вздовж узбережжя Сомалі.

Нагадаємо,раніше біля берегів Сомалі пірати захопили вантажне судно, яке належить Індії.