ua en ru

Пентагон повідомив про знищення міністра інформації ІДІЛ

Пентагон повідомив про знищення міністра інформації ІДІЛ Фото: Пентагон повідомив про знищення ще одного високопоставленого терориста

Ваїль Аділь Салман аль-Фуйяд вважався найближчим соратником вбитого раніше прес-секретаря угруповання

У Сирії в результаті авіаудару вбито одного з високопоставлених лідерів екстремістського угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Ваїля Аділь Салман аль-Фуйяда. Про це заявили в Пентагоні, передає BBC.

Аль-Фуйяд, також відомий під прізвиськом "доктор Ваїль", був так званим міністром інформації угруповання і відповідав за виробництво пропагандистських відео зі сценами вбивств.

Згідно із заявою оборонного відомства США, авіаудар, який знищив аль-Фуйяда, було завдано коаліцією 7 вересня у районі сирійського міста Ракка.

Повідомляється, що Фуйяд вважався найближчим соратником прес-секретаря ІДІЛ Абу Мухаммада аль-Аднані, який був убитий у минулому місяці.

"Знищення високопоставленого лідера ІДІЛ знизить її здатність утримувати територію, а також планувати, фінансувати і керувати нападами всередині і за межами регіону", - заявив представник Пентагону Пітер Кук.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що військові літаки США 12 вересня, розбомбили комплекс будівель у районі іракського міста Мосул.