ua en ru

Пентагон повідомив про російські авіаудари в районі Пальміри

Пентагон повідомив про російські авіаудари в районі Пальміри Фото: Пентагон уточнив інформацію щодо російських авіаударів у Сирії

За уточненими даними, інформація про відсутність російських авіаударів стосувалася лише північних районів Сирії

Міністерство оборони США уточнило дані про дії російської авіації у Сирії - авіаудари Військово-космічні сили Росії припинили лише в північній частині країни. Про це повідомляє Reuters.

Раніше, за інформацією агентства, представник центрального командування антитерористичної коаліції в Сирії полковник Патрік Райдер повідомив про те, що США не фіксували російських авіаударів у Сирії, в тому числі і на підступах до Пальміри.

Проте пізніше він уточнив, що його доповідь стосувалася лише північної частини Сирії, тоді як у районі Пальміри певну кількість авіаударів було зафіксовано.

"Поки що ми не бачили жодного російського авіаудару в північних районах Сирії на цьому тижні, мабуть, росіяни провели кілька рейдів на півдні Сирії в районі Пальміри на підтримку сирійського режиму,"- сказав Райдер.

За повідомленнями російських ЗМІ, начальник головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудськой раніше в п'ятницю заявив, що ВКС Росії продовжують завдавати ударів по позиціях ІДІЛ і "Джебхат ан-Нусри" на території Сирії.

Нагадаємо, раніше представник Пентагону заявив, що Росія вивела більшу частину своєї ударної авіації з Сирії.