ua en ru

Пентагон вважає Росію і Китай головними противниками США

Пентагон вважає Росію і Китай головними противниками США Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

Пентагон представив нову Стратегію національної оборони США

У новій Стратегії національної оборони США, представленій сьогодні Пентагоном, Російська Федерація та Китай названі головними противниками США. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони США.

Відзначається, що представлена стратегія спрямована на відновлення конкурентної військової переваги Америки, щоб перешкодити Росії і Китаю кинути виклик США і їх союзникам або намагатися підірвати міжнародний порядок, "який так добре служив з тих пір, як закінчилася Друга світова війна".

Як повідомляється, стратегія спрямована на те, щоб перешкодити агресії з боку Китаю та Росії завдати шкоди інтересам США.

"Хоча Росія і Китай є головними противниками США в цій стратегії, Міністерство оборони має звернути увагу і на Північну Корею, Іран і загрозу тероризму", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, шо стратегія спрямована на створення більш "смертоносної і гнучкою сили", стратегія прагне модернізувати ключові можливості і впроваджувати інновації з використанням нових технологій і операційних концепцій для підтримки домінування у всіх областях.

Нагадаємо, раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Джозеф Данфорд заявляв, що розвиток збройних сил Росії і її дії відносно Грузії і України є головною загрозою безпеки Європи.