ua en ru

Пентагон витратив 20 млн доларів на вивчення НЛО, - Politico

Пентагон витратив 20 млн доларів на вивчення НЛО, - Politico Фото: Пентагон ( uk.wikipedia.org)

Програма вивчення НЛО було завершено у відомстві в 2012 році

У США десять років тому Пентагон за вказівкою Конгресу створив неофіційну програму для вивчення непізнаних літаючих об'єктів (НЛО), на яку за час її існування військове відомство США витратило понад 20 млн доларів. Про це повідомляють численні джерела, пише журнал Politico.

Зазначається, що спочатку необхідність вивчення непізнаних літаючих об'єктів військові пояснювали тим, що деякі з НЛО "були куди просунутішими", ніж повітряні судна, наявні в американських та іноземних арсеналах".

"У деяких випадках вони маневрували так незвично і так швидко, що, здавалося, ніби вони кидали виклик законам фізики", - пояснили співрозмовники видання.

Проект з вивчення НЛО, за даними джерел, існував у Пентагоні як неофіційне розширення американської програми виявлення авіаційних загроз".

Однією з можливих теорій, з огляду на які було ухвалено відповідну ініціативу, було припущення американських експертів, що якась іноземна держава", можливо, Китай чи Росія, розробила "технології наступного покоління, які можуть загрожувати Сполученими Штатами", - розповів колишній член конгресу.

У рамках цієї програми, зі слів співрозмовників журналу, в тому числі була розроблена процедура опитування пілотів та інших співробітників Пентагону, які повідомляли, що вони зіткнулися з незвичайними явищами.

Як розповів представник Пентагону, програма вивчення НЛО була закінчена у відомстві в 2012 році.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав у вівторок, 12 грудня, оборонний бюджет країни на 2018-й фінансовий рік.