ua en ru

Пентагон опублікував відео удару США по позиціях ІД в Афганістані

Пентагон опублікував відео удару США по позиціях ІД в Афганістані Фото: Пентагон опублікував відео удару США по позиціях ІД

На відео видно, як після вибуху бомби піднімаються клуби диму

Пентагон опублікував відео удару США по позиціях терористичної організації "Ісламська держава" в Афганістані, який було здійснено 13 квітня. Відео опубліковане в Twitter Міністерства оборони США.

На відео видно, як після вибуху бомби піднімаються клуби диму.

Зазначимо, що США вперше застосували свою найпотужнішу неядерну зброю на позиціях бойовиків "Ісламської держави" в Афганістані.

"Бомба GBU-43 була скинута з літака о 19:32 за місцевим часом, з метою зруйнувати мережу тунелів ІДІЛ в провінції Нангархар", - заявив прес-секретар Міноборони Адам Стамп.

За його словами, бомба з GPS-наведенням, відома також під назвою Mass Airdnance Air Blast, отримала прізвисько "мати всіх бомб". Використання бомби такого типу стало першим в історії її бойовим застосуванням. Скинув бомбу транспортний літак особливого призначення Lockheed MC-130.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Афганістані загинули 36 підозрюваних бойовиків ІДІЛ після того, як Сполучені Штати Америки скинули "мати всіх бомб".