ua en ru

Пенсійний фонд може стати бездефіцитним за 7-10 років, - Рева

Пенсійний фонд може стати бездефіцитним за 7-10 років, - Рева Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

Це може статися за умови поступового підвищення мінімального страхового стажу до 35 років

Пенсійний фонд України може стати бездефіцитним протягом 7-10 років за умови поступового підвищення мінімального страхового стажу до 35 років. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 січня 2018 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії у 60 років, буде 25 років і до 35 років (страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію - ред.) ми будемо йти 10 років. Ось чому бездефіцитності ми зможемо досягти лише по закінченню цього періоду. Уряд каже, що бездефіцитність буде створена лише протягом 7-10 років", - заявив Рева.

За словами міністра, після підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року, за 35 років трудової діяльності громадяни сплачуватимуть до Пенсійного фонду 295 тисяч гривень, тоді як на сплату мінімальної пенсії держава витрачатиме в середньому 269 тисяч гривень. Таким чином, зазначив Рева, вперше за багато років виникла можливість збільшення доходів Пенсійного фонду.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що у разі, якщо Верховна Рада ухвалить пенсійну реформу, запропоновану урядом, дефіцит Пенсійного фонду України можна звести до нуля за 10 років.