ua en ru

Пенсійну реформу можна впроваджувати без згоди людей, - Гранатуров

Пенсійну реформу можна впроваджувати без згоди людей, - Гранатуров Фото: Юрій Гранатуров

За словами політика, про зміст пенсійної реформи знає тільки вузьке коло

Проведення пенсійної реформи без громадського обговорення та узгодження з людьми неприпустиме і повинне бути припинено. Таку думку висловив співголова партії "Наш край" Юрій Гранатуров, повідомляє прес-служба політсили.

Зокрема, за його словами, уряд планує за кілька тижнів доопрацювати законопроект про пенсійну реформу і передати його до парламенту до 16 травня, але без громадського обговорення.

"Причиною такого поспіху уряд називає вимоги з боку МВФ. Вкотре уряд, посилаючись на МВФ, намагається прийняти важливу для кожного українця реформу без погодження з людьми. Проведення пенсійної реформи без громадського обговорення та узгодження з людьми неприпустиме і повинне бути припинене", – зазначив Гранатуров.

Він підкреслив, зміст пенсійної реформи знає тільки вузьке коло.

"За словами чиновників, реформа погоджена на 99%. Про зміст реформи знає небагато людей, які вели переговори з МВФ і узгоджували нікому невідомі положення, механізми й інструменти. Відповіді на всі уточнюючі питання щодо реформи уряд пропонує шукати в Меморандумі з МВФ", – додав Гранатуров.

Для обговорення реформи, на думку співголови партії "Наш край", необхідно використовувати місцеві ради.

"Місцеві депутати постійно спілкуються зі своїми виборцями і знають їхню позицію, тому саме в місцевих радах може пройти предметне і змістовне обговорення пенсійної реформи. Влада може організувати його в найкоротші терміни, було б бажання", – резюмував Гранатуров.

Відзначимо, як повідомлялося, в Меморандумі про економічну і фінансову політику в розділі про пенсійну реформу влада визнає необхідність реформування пенсійної системи. Для створення стабільної основи системи пенсійного забезпечення, стимулювання оплати пенсійних внесків працівниками, а також для забезпечення адекватного рівня пенсії в майбутньому влада повинна прийняти до кінця квітня 2017 року комплексну пенсійну реформу (новий строк виконання структурного маяка, перенесено з кінця грудня 2016), яка вступить в силу з 1 січня 2018 року