ua en ru

Пенсійна реформа скасує призначення пенсій держслужбовцям на особливих умовах з 2018

Пенсійна реформа скасує призначення пенсій держслужбовцям на особливих умовах з 2018 Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Дана норма не буде застосовуватися до військових чиновників

Пенсійна реформа передбачає скасування з 1 січня 2018 року призначення пенсій на особливих умовах для всіх держслужбовців, крім військових. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми скасовуємо право на призначення пенсій за вислугою років для людей, які на сьогоднішній день страждали від того, що у них була мінімальна заробітна плата. Їм краще було залишити роботу в продуктивному віці та піти на пенсію, різниці ніякої не було. Ми збільшили заробітну плату вчителям, лікарям. Надалі ми будемо робити ще більше підвищення", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін прийняв проект пенсійної реформи. Гройсман висловив надію, що проект пенсійної реформи буде прийнятий Радою до завершення сесії, а також зазначив, що з 1 жовтня 2017 року близько 9 млн українських пенсіонерів отримуватимуть підвищені пенсії.