ua en ru

Пенсійна реформа може початися до середини липня, - Гройсман

Пенсійна реформа може початися до середини липня, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Реформа повинна включити норми щодо справедливості нарахування і підвищення виплат

Верховна рада України може прийняти за основу і в цілому законопроект пенсійної реформи до кінця поточної сесії. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переконаний, що за наявності підтримки в українському парламенті у 226 голосів ми можемо ще до завершення цієї сесії, до 15 липня, проголосувати за основу і в цілому законопроект і з 1 жовтня в Україні всім підняти пенсію", - заявив Гройсман.

За його словами, пенсійна реформа повинна включати норми щодо справедливості нарахування виплат, їх підвищення та ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Володимира Гройсмана, що пенсійна реформа дозволить побудувати бездефіцитну і справедливу пенсійну систему в країні і вже в цьому році переглянути розмір пенсії в Україні. Прем'єр-міністр припустив, що пенсійна реформа стане об'єктом "атаки популістів" і закликав політичні сили підтримати нову систему, щоб вона працювала на користь мільйонів українських громадян".