ua en ru

Пенсіонерів не випустять. Окупанти посилили заходи на КПВВ біля Станиці Луганської

Пенсіонерів не випустять. Окупанти посилили заходи на КПВВ біля Станиці Луганської Фото: окупанти не випускатимуть пенсіонерів (facebook com skhidneregionalneypravlinnya)

Окупаційна влада так званої "Луганської народної республіки" посилила правила пропуску через контрольний пункт в'їзду-виїзду біля Станиці Луганської. Даним рішенням нібито хочуть захистити пенсіонерів від COVID-19.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Повідомляється, що з 9 жовтня так звана ЛНР посилила пропуск. Тепер скасовано норму про те, що жителі окупованих районів можуть раз на місяць виїжджати на підконтрольну Україні територію, а виїзд прив'язано до правил, як в окремих районах Донецької області.

Таким чином, окупанти дозволили виїзд тільки за списками на наступних підставах:

  • лікування (реабілітація);
  • навчання;
  • необхідність догляду за близьким родичем;
  • похорон родича.

Крім того, в'їзд людей без прописки в окупованих районах дозволяється теж тільки з вищевказаних причин, а також при участі в "гуманітарних програмах". Списки на в'їзд і виїзд формуються "робочою групою".

Як уточнила так званий "міністр охорони здоров'я ЛНР" Наталія Пащенко, дані заходи будуть діяти як мінімум 10 листопада 2021 року. За її словами, посилення пропуску стосуються й пенсіонерів, які регулярно перетинають КПВВ для отримання українських виплат.

Таким чином, громадян України змушують виїжджати на підконтрольну територію через Росію.