ua en ru

Пенсіонерам дозволили обирати банк для отримання пенсій

Пенсіонерам дозволили обирати банк для отримання пенсій Фото: Кабмін

Для переселенців уповноваженим банком є "Ощадбанк"

Кабінет міністрів України дозволив одержувачам пенсій та грошової допомоги самостійно вибирати банк для отримання пенсій. Відповідна постанова №788 від 30 вересня 2015 "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 року № 1 596 і від 5 листопада 2014 № 637" опублікована на сайті уряду.

"Одержувачі пенсій та грошової допомоги самостійно обирають уповноважений банк, де відкривають поточний рахунок. Для осіб, що переміщуються з тимчасово окупованої території України, районів проведення антитерористичної операції і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, і які перебувають на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України, району проведення АТО або населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення уповноваженим банком є АТ "Ощадбанк", - сказано в тексті урядової постанови.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував виплату підвищених пенсій і зарплат для бюджетників на початку жовтня.