ua en ru

Пенсії в березні отримали 40 тис. пенсіонерів-переселенців з Донбасу, - ПФУ

Пенсії в березні отримали 40 тис. пенсіонерів-переселенців з Донбасу, - ПФУ Голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний

Пенсії у повному обсязі у березні 2015 р. отримали 40 тис. пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей. Про це на прес-конференції заявив голова правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в бюджеті ПФУ зарезервовані гроші для того, що якщо навіть всі переселенці з східних областей, з непідконтрольних територій звернуться, щоб ми могли їм виплатити пенсії. Переселенцям не про що хвилюватися... Що стосується коштів, які недоотримали пенсіонери-переселенці, то, коли ця людина звернеться до Пенсійного фонду, зараз в будь-який момент ми виплачуємо будь-яку суму заборгованості, яку людина не доотримав, перебуваючи на підконтрольній території. Ми відновимо виплати в повному розмірі", - заявив Зарудний.

Він зазначив, що ці кошти заплановано у загальній сумі видатків ПФУ.
"У березні 40 тис. осіб звернулися і отримали всі належні виплати", - зазначив він.

У той же час, заборгованість по виплатах пенсій з-за бойових дій становить 5,2 млрд грн

"Сума, яку сьогодні ми не виплатили - 5,2 млрд грн",- додав він.

Нагадаємо, як повідомляло головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, березневі пенсії на підконтрольній території Україні Донецької області виплачено в повному обсязі.