ua en ru

У Пекіні створять екологічну поліцію

У Пекіні створять екологічну поліцію Фото: у Пекіні створюють спеціальний загін поліції для контролю екологічної ситуації

Новий загін поліції буде посилювати спостереження за екологією в 16 районах столиці Китаю

У 2017 році Пекін планує зміцнити заходи по охороні навколишнього середовища за допомогою створення профільного загону поліції. Про це заявив в. о. мера Пекіна Цай Ци, передає "Сіньхуа".

Нова екологічна поліція буде посилювати спостереження за екологією в 16 районах столиці Китаю.

"Жаровні, що працюють на відкритому повітрі, спалювання сміття і біомаси, пил з доріг - все це відображає недотримання чинних постанов, яке є в дійсності результатом ослабленого нагляду і недостатніх правозастосовних заходів", - сказав Цай Ци.

За його словами, міська влада протягом нового року прийме більш жорсткі заходи щодо протидії забрудненню атмосфери.

Зокрема, по закінченні опалювального сезону буде закрита єдина електростанція Пекіна, що працює на вугіллі. Також припиниться експлуатація 300 тис. старих транспортних засобів з високим коефіцієнтом забруднення. Майже 500 виробничих підприємств та підприємств з високим рівнем забруднення будуть закриті, ще 2560 будуть модернізовані для відповідності із ще більш жорсткими вимогами щодо запобігання забруднення.

В цілях боротьби з забрудненням навколишнього середовища також Пекін буде вибудовувати тісніші зв'язки з сусідньою провінцією Хебей і містом центрального підпорядкування Тяньцзінь, зазначив Цай Ци.

Нагадаємо, у Китаї через густий смог скасовані авіарейси, перекриті автомагістралі.