ua en ru

Печерський райсуд розгляне відвід судді у справі мера Вишгорода Момота

Печерський райсуд розгляне відвід судді у справі мера Вишгорода Момота Фото: Печерський райсуд розгляне відвід судді у справі Олексія Момота

Раніше суд відмовив у відводі групи прокурорів

Печерський районний суд Києва розгляне відвід судді Світлани Смик по справі мера Вишгорода Олексія Момота, якого підозрюють в отриманні хабара, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, сторона захисту до цього заявила про відвід групі прокурорів, однак суд залишив його без задоволення.


"Заяву адвокатів про відвід групи прокурорів залишити без задоволення. Постанова оскарженню не підлягає", - зазначила слідчий суддя Світлана Смик.

У зв'язку з цим захист оголосив відвід судді Смик.

"Сторона захисту вважає, у зв'язку з тим, що прийнято рішення про незадоволення нашої заяви, у нас є сумніви щодо неупередженості судді, тому ми оголошуємо відвід судді Смик",- заявив адвокат Мінаков.

Також зазначимо, що завтра о 14:00 закінчуються 72 години з моменту затримання Олексія Момота.

"Тактика сторони захисту свідчить про затягування справи", - у свою чергу сказав прокурор Чемерис, протестуючи проти відводу судді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура просить суд заарештувати мера Вишгорода з можливістю застави на суму 10 млн гривень.

В ході судового заїдання було оголошено перерву тривалістю 3 години для ознайомлення сторони захисту з матеріалами клопотання про обрання Олексію Момоту запобіжного заходу.