ua en ru

Печерський райсуд переніс розгляд справи Діденка, Макаренка та Шепітька на 25 липня

Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи про розтрату в 2009 р. 11 млрд куб. м газу, що належали швейцарській компанії RosUkrEnergo, на 25 липня. Про це оголосила головуюча на засіданні суддя Оксана Царевич, повідомляє радіо "Свобода".
Триденну перерву в розгляді справи суддя оголосила у зв'язку з тим, що справу почав розглядати новий склад суду, який вручив обвинувачуваним копії обвинувального висновку.
На засіданні в четвер суд встиг тільки встановити особи підсудних, а також їхніх захисників. Жоден із учасників процесу не заявляв відвід складу суду.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва сьогодні, 21 липня, продовжив розгляд справи щодо колишніх першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Ігоря Діденка, глави Державної митної служби Анатолія Макаренка та заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька, яких звинувачують у завданні державі збитків під час розмитнення та розтрати 11 млрд куб. м газу, що нібито належав RosUkrEnergo.
5 липня Апеляційний суд Києва повернув кримінальну справу про розтрату 11 млрд куб. м газу компанії RosUkrEnergo на розгляд до Печерського райсуду у новому складі зі стадії розгляду по суті. У такий спосіб суд задовольнив апеляцію Генеральної прокуратури на рішення Печерського райсуду від 26 квітня про повернення їй зазначеної справи для перевірки повноти досудового слідства.