ua en ru

Печерський райсуд Києва визнав законним закриття кримінальної справи проти О.Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві Г.Гонгадзе

Печерський районний суд міста Києва визнав законним закриття кримінальної справи проти екс-начальника карної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Відповідне рішення суд прийняв сьогодні, 31 січня, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, суд розглядав скарги представника Мирослави Гонгадзе в суді Валентини Теличенко та журналіста Олексія Подольського, які було об'єднано в одну справу.
Зокрема, суд вважає, що доводи та аргументи В.Теличенко та О.Подольського є оціночними і не можуть бути доказами на користь замовного характеру злочину О.Пукача.
Також суд вважає, що аргументи слідчого щодо закриття кримінальної справи в частині замовного характеру злочину О.Пукача є переконливими.

Нагадаємо, у грудні 2010 р. Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України (ГПУ) було закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням О.Пукача. Досудовим слідством встановлено, що в ніч з 16 на 17 вересня 2000 р. О.Пукач, діючи за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство журналіста Г.Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків.