ua en ru

Печерський суд Києва застосував амністію до Корнійчука

Печерський районний суд м. Києва застосував амністію до екс-першого заступника міністра юстиції Євгену Корнійчуку. Таке рішення оголосила головуюча у справі суддя Оксана Царевич, передає кореспондент РБК-України.

"Суд постановив клопотання Корнійчука Євгена та його захисника Ігора Фоміна про звільнення підсудного Корнійчука від кримінальної відповідальності на підставі закону України про амністію задовольнити, і звільнити Корнійчука від кримінальної відповідальності".

Разом з тим, Печерський райсуд постановив не задовольняти цивільний позов компанії "Нафтогаз" до Корнійчука у розмірі 6 млн 638 тис. 304 грн.

Нагадаємо, колишній перший заступник міністра юстиції обвинувачується в зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель. Мова йде про оплату на початку 2009 року послуг компанії Magisters з юридичного обслуговування компанії НАК "Нафтогаз Україна". Старшим партнером Magisters раніше був Євген Корнійчук. Він був затриманий в грудні минулого року і перебував під вартою до 15 лютого 2011 р. З СІЗО Корнійчука випустили після того, як він закінчив ознайомлення з матеріалами справи.