ua en ru

PayPal вводить новий спосіб оплати для оффлайн магазинів

Найбільший оператор електронних грошових коштів PayPal, який є підрозділом компанії eBay, готовий представити новий спосіб оплати для традиційних магазинів, що функціонують в офлайні. Новий сервіс дозволить учасникам роздрібної торгівлі прискорити процес здійснення транзакцій, що допоможе зменшити залежність від онлайн-платежів на сайтах електронної комерції.

Найбільший оператор електронних грошових коштів PayPal, який є підрозділом компанії eBay, готовий представити новий спосіб оплати для традиційних магазинів, що функціонують в офлайні. Новий сервіс дозволить учасникам роздрібної торгівлі прискорити процес здійснення транзакцій, що допоможе зменшити залежність від онлайн-платежів на сайтах електронної комерції, повідомляє телеканал "Росія 24".

За допомогою нового додатку PayPal користувачі зможуть оплатити покупку, просканувавши унікальний QR-код або спеціальний штрих-код, який буде використовуватися для кожної транзакції.

За задумом компанії, запуск нового продукту має простимулювати більш часте використання послуг PayPal в магазинах як з боку споживачів, так і з боку продавців, яким необхідно буде придбати спеціальне обладнання.

Оператор електронних грошових коштів сподівається, що тепер PayPal буде сприйматися як платіжна система, що за замовчуванням вибирається для здійснення щоденних операцій, а не тільки як засіб обміну готівкою через інтернет.

Як повідомив віце-президент PayPal по роздрібних продажах Дон Кінгсборо, новий сервіс стане доступним для мільйонів продавців з усього світу, які зможуть завантажити необхідне на вже наявний касовий апарат.

Після тестування сервісу, яке відбувалося в Австралії раніше в цьому році компанія очікує, що деякі магазини почнуть користуватися цією послугою вже в 2013 р. В наступному ж році PayPal розраховує на значний приплив клієнтів.

За результатами дослідження, проведеного компанією Gartner, частка ринку мобільних платежів, яку контролює PayPal, за наступні 4 роки збільшиться більш ніж у 3 рази. На сьогоднішній день у грошовому вираженні вона становить 235 млрд дол.

PayPal - найбільший оператор електронних грошових коштів. Дозволяє клієнтам сплачувати рахунки і покупки, відправляти і отримувати грошові перекази. З жовтня 2002 року є підрозділом компанії eBay. Станом на 2012 рік PayPal працює в 190 країнах (хоча не у всіх надається повний набір послуг), має більше 164 млн зареєстрованих користувачів, працює з 24 національними валютами. У разі оплати покупок найважливішою особливістю PayPal є надання гарантій безпеки як покупцю, так і продавцю.