ua en ru

Пайетт: найважчі часи конфлікту на Донбасі вже пройшли

Пайетт: найважчі часи конфлікту на Донбасі вже пройшли Фото: посол США в Україні Джеффрі Пайетт

Також посол США в Україні відзначив важливість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу

найважчі часи конфлікту на Донбасі вже пройшли. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт під час зустрічі зі студентами Маріупольського державного університету в ефірі "Громадського радіо".

"Ми добре розуміємо через величезні випробування довелося пройти Україні протягом цих двох років російської агресії. З іншого боку, нам все-таки здається, що ви вже пройшли найважчі часи цього конфлікту. І тепер приступили до побудови тієї справжньої європейської демократії, яка є метою України вже протягом останніх 25-ти років", заявив Пайетт.

Говорячи про інтеграцію окупованого Донбасу до складу України, американський дипломат зазначив, що проведення місцевих виборів є важливою складовою цього процесу, але тільки після того, як сторонами конфлікту будуть виконані всі положення Мінських угод, а також, коли Україна відновить повний контроль на східному кордоні держави.


"Сполучені Штати мають на меті довести до повної імплементації Мінських домовленостях. Це означає: повне припинення вогню, виведення всіх російських військ і озброєнь, повернення Україні контролю над кордоном, звільнення всіх заручників, включаючи Надію Савченко. А також проведення виборів за стандартами ОБСЄ. Таких виборів, які пройшли тут в Маріуполі. На цих виборах повинні обрати справжнє демократичне керівництво", заявив посол.

Нагадаємо, посол США в Україні Джеффрі Пайетт під час зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубивым і торговим представником України Наталія Микольська заявив, що США сподіваються на розвиток спільного оборонного виробництва з Україною, яка дозволить реалізувати стратегічні і комерційні цілі обох країн.