ua en ru

Пайетт: більше 25 американських компаній співпрацюють з Україною в авіаційній сфері

Пайетт: більше 25 американських компаній співпрацюють з Україною в авіаційній сфері Фото: посол США в Україні Джеффрі Пайетт

Дипломат впевнений у подальшому прогресі військової співпраці США і України

Більше 25 американських компаній співпрацюють з ДП "Антонов" в авіаційній сфері. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт під час відвідування злітно-посадкової смуги аеропорту "Антонов" у Гостомелі.

"У цій області Сполучені Штати і американські компанії вже мають успішний досвід глобального лідерства, та ДП "Антонов" є природним партнером в цих зусиллях. Вже понад 25 американських компаній беруть участь у партнерстві з ДП "Антонов" – як постачальники, спільні виробники на базі обміну технологій, розробники. Серед них як великі американські транснаціональні, так і малі та середні компанії, які забезпечують вузькоспеціалізовані деталі та послуги", - наголосив посол США.

Посол упевнений в активізації подальшого прогресу американо-українського співробітництва та спільного виробництва військової техніки.


"Пропозиції про співробітництво з американськими компаніями з розробки нових систем, як АН-148 і АН-158, і вже встановленої співпраці з американськими аерокосмічними компаніями, як Pratt & Whitney, які надають двигуни", – додав він.

Нагадаємо, в лютому ДП "Антонов" і Taqnia Aeronautics Co., підписали угоду про кооперацію по організації в Саудівській Аравії літакобудівного комплексу і організації виробництва літаків Ан-132.