ua en ru

Павленко: інвестиції в сільське господарство в 2016 році складуть близько 2 млрд доларів

Павленко: інвестиції в сільське господарство в 2016 році складуть близько 2 млрд доларів Фото: Павленко повідомив, що АПК закінчив минулий рік з високими показниками

В цілому іноземні інвестиції в АПК надходять більш ніж з 60 країн світу

У 2015 році інвестиції в сільське господарство склали близько 1 млрд доларів, плануємо їх збільшити в цьому році до 2 млрд доларів. Про це заявив міністр аграрної політики Олексій Павленко під час виступу на 12-ій щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital, передає ппрес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Павленко зазначив, що агропромисловий сектор України є одним з найбільш інвестиційно привабливих. В цілому іноземні інвестиції в галузь надходять більш ніж з 60 країн світу.

"Сьогодні існують перспективи розширення двостороннього інвестиційного співробітництва з Китаєм, Кореєю, Японією, Індією, Іраном, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Саудівською Аравією в галузі сільського господарства", - підкреслив він.

Олексій Павленко підкреслив, що протягом 2015-2016 років скасовано 56 дозволів і ліцензій, внесено понад 50 змін у законодавство, що заощадило для бізнесу близько 12 млрд гривень і скоротило логістичний ланцюг в агросекторі на 1,5 тижні.

За його словами, галузь АПК закінчила минулий рік з високими показниками.

Під час виступу міністр також повідомив, що санкції з боку Російської Федерації не критично вплинули на вітчизняний агросектор.

"Нам вдалося подвоїти експорт у Китай, для нас відкрили двері ринки Африки та Азії. Зокрема, минулого тижня був відкритий ринок Ірану для української аграрної продукції, напередодні ми почали поставляти курятину в ОАЕ, що, в свою чергу відкриває перед нами ринки Катару, Кувейту, Оману і ринки африканського континенту", - зазначив глава відомства.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики Олексій Павленко повідомив, що приріст капітальних інвестицій в сільське господарство за 2015 рік становить 27,1%.