ua en ru

Павленко: Донецька і Луганська області готові до посівної

Павленко: Донецька і Луганська області готові до посівної Фото: Олексій Павленко розповів про підготовку до посівної кампанії на Донбасі

У Донецькій і Луганській областях розпочато весняно-польові роботи

Підконтрольні уряду України райони Донецької і Луганської області готові до проведення посівної кампанії. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.

"Враховуючи сприятливі погодні умови поточного року, в Донецькій і Луганській областях розпочато весняно-польові роботи. Так, у Донецькій області розпочато посів ранніх ярих зернових, який проведено на площі 17,6 тис. га, або 13% до прогнозу. В Луганській області триває активна підготовка до посівної кампанії та здійснюється підживлення озимих культур на зерно", - зазначив Павленко.

За його словами, в Луганській області підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 90,6 тис. га (52% до прогнозу), крім того озимий ріпак підживлено на 1,3 тис. га (90%). У Донецькій області підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 218,0 тис. га (69% прогнозу), озимий ріпак підживлено на 2,9 тис. га (49%).

Обстеження посівів показує, що в Донецькій області сходи озимих зернових культур отримано на площі 314,2 тис. га (93% до посіяних), сходи озимого ріпаку - на площі 5,9 тис. га (61% до посіяних), у Луганській області - на площі 176 тис. га (89% до посіяних) і 1,5 тис. га (74% до посіяних) відповідно.

"Всього, за попередніми даними вся посівна площа сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств Донецької області під урожай 2016 року очікується в межах 930,5 тис. га. Зернові культури у всіх категоріях господарств прогнозується посіяти на площі 567,4 тис. га, або 103% до рівня 2015 року. За даними регіонів, очікувана забезпеченість насінням ярих культур без кукурудзи під урожай 2016 року становить 100%", - повідомив Павленко.

Він також зазначив, що в Луганській області прогнози краще.

"Вся посівна площа сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств області під урожай 2016 року очікується в межах 832,7 тис.. га, що становить 116% до рівня 2015 року. При цьому зернові культури у всіх категоріях господарств прогнозується посіяти на площі 446,8 тис. га, тобто 122% до рівня минулого року. Очікувана забезпеченість насінням ярих культур (без кукурудзи) під урожай 2016 році складе 100%", - додав Павленко.

Нагадаємо, у 19 областях України розпочали весняну посівну кампанію.