ua en ru

Патрульна поліція буде штрафувати автомобілі з номерними знаками Південної Осетії і Абхазії

Патрульна поліція буде штрафувати автомобілі з номерними знаками Південної Осетії і Абхазії Фото: патрульна поліція

Згідно з українським законодавством, дане порушення тягне за собою накладення штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Патрульна поліція України буде накладати штраф за використання водіями на транспортних засобах номерних знаків невизнаних республік Південної Осетії і Абхазії. Про це йдеться в повідомленні патрульної поліції на сторінці в Facebook.

"Нещодавно звернулися по допомогу до МЗС України, оскільки потребували компетентної юридичної оцінки міжнародно-правового статусу території Південної Осетії і Абхазії. Як зазначили в МЗС, Україна не визнавала так звані "республіки" незалежними або складовими інших держав, крім Грузії. Таким чином, наявність на транспортних засобах номерних знаків цих або інших подібних невизнаних державних утворень прирівнюється до відсутності номерних знаків. За таких обставин, поліція буде діяти відповідно до закону", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, "управління незареєстрованим транспортним засобом, з підробленим номерним знаком, без номерного знака, або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає стандарту, з номерним знаком, закріпленим у невстановленому місці", тягне за собою накладення штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн).

Патрульна поліція дуже дякує за підтримку МЗС України, зокрема Дмитру Кулебі. І ось чому: нещодавно звернулися по допом...

Posted by Патрульна поліція України on 7 листопада 2015 р.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня в Україні набули чинності нові правила дорожнього руху.