ua en ru

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил можливо приїде на урочистий молебень В.Януковича.

Майбутній президент України збирається посилити свій імідж "православного президента", провівши урочистий молебень у Києво-Печерській лаврі. Запрошення взяти участь, разом з керівниками своєї країни, отримав патріарх Московський і всієї Русі Кирил.
Молебень очолить митрополит Київський Володимир. Патріарх Кирило, якщо він погодиться відвідати Київ, буде присутній в якості гостя.
Патріарх, наскільки відомо, поки що не відповів. Сам факт запрошення говорить багато про що, оскільки мова йде не про сімейне свято, на яке запрошують друзів, а про державну подію. Зокрема, цей жест свідчить про те, що майбутній президент України вирішив підтримати в масах свій імідж не просто "православного", але "цілком виразного православного" президента. Тобто не тільки наступити на граблі, вздовж і впоперек виходжених його попередником, але при цьому ще й гупотнути, пише Дзеркало Тижня. За неофіційними даними російських ЗМІ, патріарх Московський і всієї Русі Кирил прийняв запрошення В.Януковича, повідомляє Ехо-Москви.