ua en ru

Патріарх Московський Кирило та Патріарх Грузії Ілія ІІ провели молебень на Володимирській гірці

У святковому молебні на честь хрещення Київської Русі на Володимирській гірці в Києві сьогодні взяли участь близько тисячі віруючих. Молебень очолив Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, передає радіо "Свобода".

Також у молебні взяли участь предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир і Католикос-патріарх Грузії Ілія ІІ, а також православні ієрархи з України, Грузії та Росії.

Після молебню Кирило благословив присутніх і нагадав про історичну важливість хрещення Русі, здійсненого князем Володимиром Великим. "Ми здійснили молебень, згадуючи хрещення Русі на тому місці, яке символізує хрещення Русі, де зараз стоїть пам'ятник святому рівноапостольному князю Володимиру. Він зробив найважливіше в історії Русі - він нас привів на небеса, не залишив без піклування в раї земному, не применшив гідності Руської землі й Київської держави", - сказав він.

Водночас, 27 липня вранці близько 40 супротивників візиту патріарха Кирила мітингували на Європейській площі в центрі Києва.

Патріарх Московський Кирило 26 липня прибув до України з 3-денним візитом. Католікос-патріарх Грузії Ілія ІІ прибув до України 25 липня з 6-денним візитом.