ua en ru

Патріарх Філарет пропонує проклинати лояльних до одностатевих стосунків

Патріарх УПЦ КП Філарет звернувся до віруючих із закликом "підняти свій голос проти спроб надати одностатевих стосунків законного статусу і обмеження право на критику содомского гріха".

"Бачачи посилення в світі і в Україні спроб не тільки пропагувати одностатеві стосунки, ясно заборонені Богом як гріховні, але й надавати їм статус законних, а також констатуючи прагнення всіляко обмежити право публічно критикувати Содомський гріх звертаюся до віруючих і всього суспільства із закликом підняти свій голос проти цих небезпечних явищ", - йдеться в документі.

На думку глави УПЦ РП, у Біблії однозначно сказано, що сексуальні відносини між представниками однієї статі протиприродні та є злом.

"З релігійної точки зору одностатева сексуальність є наслідком особистого вільного, але помилкового, вибору людини та проявом глибоко вкоріненого у ній гріха. Тому, як і всякий гріх, цей гріх, з Божою допомогою, людиною може бути подоланий. І першим кроком до цього має бути визнання неприродності й гріховності одностатевих сексуальних стосунків", - вважає патріарх.

Церква намагається перешкодити прийняттю в українському парламенті закону, який би забороняв дискримінацію за ознакою "сексуальної орієнтації".

"Насамперед - такий закон стане лише першим кроком до встановлення в Україні "одностатевих шлюбів", як це вже сталося в інших країнах. За даними соціологічних опитувань, 95% жителів України виступають проти такого законодавства",- каже Патріарх.

"По-друге, таке законодавство буде вести до переслідування законом тих, хто публічно критикує гомосексуалізм. Доказом цього є історія прийняття і застосування подібних законів в інших країнах, коли під виглядом "захисту прав гомосексуалістів" порушуються фундаментальні права людини - право на свободу совісті та на свободу слова. По суті таке законодавство дає в руки меншини інструменти для дискримінації більшості і гонінь на Церкву через її переконання", - продовжив думку Глава Київського Патріархату.