ua en ru

Патентна перемога над тайванською HTC може принести Apple більше 200 млн дол

Тайванський виробник смартфонів HTC Согр. буде виплачувати американській компанії Apple 6-8 дол. з кожного проданого телефону в рамках врегулювання патентного спору, про який стало відомо декількома днями раніше, передає AppleInsider.

Враховуючи, що HTC планує продати 30-35 млн пристроїв наступного року, прибуток Apple від вирішення даного патентного спору може скласти 180-280 млн дол.

Відзначається, що врегулювання конфлікту з HTC може допомогти Apple вирішити конфлікти з Samsung і Motorola, з якими американська корпорація також знаходиться в стадії судових розглядів. Apple очікує виграти патентні справи на таких же умовах, що і з HTC.

Додамо, 11 листопада стало відомо, що Apple Inc. і HTC Согр. улагодили патентні суперечки і уклали ліцензійну угода на 10 років. Договір буде поширюватися на справжні і майбутні патенти електронних гігантів. Повідомлялося, що деталі угоди носять конфіденційний характер і не підлягають розголошенню.

"Патентні війни" двох компаній почалися в 2010 р., коли Apple Inc. звинуватила HTC Corp. у порушенні ліцензійних угод.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, плеєрів і телефонів. Всесвітньо відома фірма реалізує частина продукції через власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. На IT-гіганта працюють близько 60,4 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м. Купертіно (штат Каліфорнія).

HTC - тайванський виробник смартфонів і планшетних комп'ютерів. Входить до альянсу виробників, які підтримують мобільну платформу Android. Число співробітників HTC досягає 17 тис. осіб. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Таоюане.