ua en ru

ПАТ можуть не подавати звітності за минулий рік відповідно до МСФЗ, - НКЦПФР

Публічні акціонерні товариства можуть не подавати звітності за минулий рік відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСЗФ). Про таке своє рішення повідомляє Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

ПАТ мають подавати звітність згідно з міжнародними стандартами починаючи з 2012 р. Проте, ті публічні акціонерні товариства, що відповідно до законодавства надають проміжну фінансову звітність за І квартал поточного року, вже повинні подавати її у відповідності до МСФЗ. Загалом, професійні учасники фондового ринку, окрім ПАТ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність, а також розкривають інформацію про свою діяльність за міжнародними стандартами, починаючи з 1 січня 2013 р.

«МСФЗ на сьогодні є одним із необхідних та найбільш оптимальних інструментів для підвищення прозорості та зрозумілості інформації про підприємство, в першу чергу, для інвесторів: ті підприємства, які складають свою звітність згідно о МСФЗ, мають більше можливостей залучити додатковий капітал. В той же час, за Законом «Про цінні папери та фондовий ринок», що, зокрема, регламентує використання МСФЗ, перехід до нових стандартів звітності для підприємств відбуватиметься поступово. Таким чином, всі учасники ринку зможуть легко адаптуватись до своєчасних та необхідних вимог», - сказав директор департаменту аналізу та стратегії і розвитку законодавства НКЦПФР Максим Лібанов.