ua en ru

Пасажиропотік МА "Бориспіль" за 3 місяці 2014 р. виріс на 17% - майже до 1,5 млн осіб

Пасажиропотік через Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в січні-березні 2014 р. порівняно з відповідним періодом минулого року зріс на 17% і склав 1 млн 456,8 тис. осіб.

Пасажиропотік через Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в січні-березні 2014 р. порівняно з відповідним періодом минулого року зріс на 17% і склав 1 млн 456,8 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

Кількість обслугованих рейсів зросла на 21% - до 17,8 тис., з них 15,5 тис. міжнародні лінії та 2,3 тис. внутрішні.

Як зазначають в прес-службі, значне збільшення обсягів перевезень пасажирів за перший квартал 2014 р. - 42% - спостерігається на маршрутах по Україні - 152,7 тис. осіб. Міжнародними маршрутами за період січень-березень скористалися 1 млн 304,1 тис. пасажирів, що на 14,3% більше, ніж торік. Також за цей період в аеропорту "Бориспіль" було оброблено 5875 тонн вантажу та 1337 тонн пошти.

Водночас у березні 2014 р. порівняно з березнем минулого року пасажиропотік через аеропорт скоротився на 4% і склав 420,3 тис. осіб у зв'язку з нестабільною ситуацією в Україні.

"Нестабільна ситуація в Україні призводить до зниження попиту на авіаперевезення як у бізнес-сегменті, так і за туристичними напрямками. Відкладений попит на авіаційні перевезення став основною причиною скорочення або скасування авіакомпаніями ряду рейсів до країн Європи, Азії, і також на внутрішніх напрямках. Тенденція до скорочення планів польотів авіакомпаній та зменшення завантаження на рейсах стала спостерігатися з другої половини лютого і на сьогоднішній день зберігається, що безпосередньо впливає на завантаження потужностей аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Водночас, кількість рейсів на виліт і прибуття з/до аеропорту в березні поточного року зросло на 9% - до 5,6 тис. Обсяг оброблених вантажів і пошти за минулий місяць склав 2,1 тис. тонн та 403 тонни відповідно.

Зазначимо, у лютому 2014 р. пасажиропотік через "Бориспіль" збільшився на 30% і склав до 452 тис. осіб.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України. Сьогодні "Бориспіль" є лідером на авіаційному ринку країни, забезпечуючи 50% пасажирських авіаперевезень України. З аеропорту "Бориспіль" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж 100 напрямків по всьому світу. Технічні можливості аеропорту дозволяють приймати і відправляти повітряні судна цілодобово протягом року, в тому числі в умовах обмеженої видимості і за складних погодних умов.