ua en ru

Пасажиропотік МА "Бориспіль" в лютому виріс на 30% - до 452 тис. осіб

Пасажиропотік через Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в лютому 2014 р. порівняно з лютим минулого року збільшився на 30% і склав до 452 тис. осіб.

Пасажиропотік через Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в лютому 2014 р. порівняно з лютим минулого року збільшився на 30% і склав до 452 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

З них 401,4 тис. пасажирів скористалися міжнародними маршрутами, 50,7 тис. - внутрішніми.

Число рейсів на прибуття і відправлення в лютому цього року зросло на 36% - до 5800.

У січні-лютому 2014 р. кількість пасажирів, перевезених через "Бориспіль", збільшилася порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 28% - до 1 млн 036 тис. чоловік, включаючи 928 тис. пасажирів міжнародних авіарейсів і 108,3 тис. - внутрішніх. За перші два місяці поточного року аеропорт обслужив 12,3 тис. рейсів, що перевищує минулорічний показник на 27%.

На початку року трафік на маршрутах у межах України продовжував зростати випереджаючими темпами. Так, за підсумками двох місяців внутрішній пасажиропотік через "Бориспіль" збільшився на 56%, а в лютому - на 72%.

Разом з тим, у прес-службі зазначають, що на початку березня через загальну політичну нестабільність в країні зменшився попит на авіаперевезення, в результаті чого скоротилися темпи приросту пасажиропотоку через столичний аеропорт. У зв'язку з цим можна прогнозувати, що за підсумками першого кварталу 2014 р. зростання обсягів пасажирських перевезень через "Бориспіль" складе від 15% до 25%.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України. Сьогодні "Бориспіль" є лідером на авіаційному ринку країни, забезпечуючи 50% пасажирських авіаперевезень України. З аеропорту "Бориспіль" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж 100 напрямків по всьому світу. Технічні можливості аеропорту дозволяють приймати і відправляти повітряні судна цілодобово протягом року, в тому числі в умовах обмеженої видимості і за складних погодних умов.