ua en ru

Пасішник прокоментував підозру НАБ в незаконному впливі на Абромавичуса

Пасішник прокоментував підозру НАБ в незаконному впливі на Абромавичуса Фото: Андрій Пасішник прокоментував підозру НАБ

Він заявив, що всі підозри не мають жодного підґрунтя

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник прокоментував підозру детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБ) у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча). Про це Пасішник написав на своїй сторінці у Facebook.

"Абсурдність звинувачень НАБ полягає ще в тому, що Айварас не приймає рішень про призначення - їх приймає Кабінет Міністрів, тому ніяких незаконних рішень бути не може в принципі, бо Айварас в цьому випадку не є суб'єктом призначення на посаду! Всі ці "підозри" не мають жодного підґрунтя і впевнений що суд прийме з цього приводу неупереджене об'єктивне рішення. Не сподівався, що НАБ, замість ефективного розслідування і спростування емоційних заяв міністра - піде шляхом пошуку цапа-відбувайла", - написав він.

Також Пасішник припустив, що в НАБ вирішили, що він "дав команду зняти з Айвараса та його родини охорону за тиждень до прес-конференції (це стало основною причиною нервого зриву Айвараса) і це я в АП давав йому якісь команди".

Щойно, перебуваючи за межами Украіни у плановій відпусці (про що було попереджено телеграмою детектива НАБУ), зі ЗМІ діз...

Опубликовано Андреем Пасишником 9 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що повідомлення про підозру повинні були вручити особисто Пасишнику 9 березня під час допиту в НАБ, який був призначений на 12:00. Втім, в ніч з 8 на 9 березня Пасішник повідомив детективу, що не зможе з'явитися до НАБ раніше 1 квітня через термінового від'їзду на лікування за кордон.