ua en ru

Пашинський: я зроблю все можливе, щоб повернути "Житомирські ласощі" законним акціонерам

Історія рейдерського захоплення "Житомирських ласощів" почалася ще в 2010 році, коли у американських інвесторів нахабно відібрали їхню власність. Про це написав у Facebook народний депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський, коментуючи ситуацію, що склалася навколо підприємства.

"Девізом школи, в якій навчалися мої діти, було висловлювання Еммануїла Канта: "Май мужність користуватися власним розумом". З технічних причин я рівно тиждень не мав доступу до Facebook. Сьогодні вранці, зайшовши в мережу дізнався, що за останні 10 днів я "рейдерським способом" захопив пів-України. Особливо зворушила новорічна історія про криваве захоплення фабрики "Житомирські ласощі". Я, може бути, і не реагував би на цю примітивну брехню, але в лічку було дуже багато таких повідомлень, як, наприклад, від якогось Дмитра Щеглова: "Пашинський ви зі своїм рейдерством зганьбили всю країну знову. Прошу пояснити...", - написав політик.

У зв'язку з цим він дав відповідь Дмитру Щеглову на його заяви.

"Шановний Дмитро і всі ті, хто з таким завзяттям копіює проплачений рейдерами бруд! Вчіться користуватися власним розумом! Дуже докладно про це ще в 2013 році написали журналісти "Голосу Америки", - написав народний депутат.

За його словами, "подібне розслідування також було проведено раніше, у 2012 році, на інформаційному ресурсі "Лівий берег".

"У квітні 2010 року я допомагав звільнити з-під варти голови правління ЗАТ "Житомирські ласощі", оскільки я був упевнений, що його затримання мало політичну підоснову - колектив фабрики підтримував Юлію Тимошенко на президентських виборах 2009-2010 р. В цей час, згідно із заявою голови наглядової ради та акціонера ЗАТ "Житомирські ласощі" - Лешинського Ю. Л., якийсь пан Ігор Бойко (на той момент він мав відношення до управління підприємством) і Андрій Портнов захопили дане підприємство. Причому зроблено це було зухвало кримінальним чином. Підприємство ЗАТ "Житомирські ласощі" було ліквідоване, а його майно було приєднано до ТОВ "Будстайл", яке належало Бойку. Після усунення Януковича від влади, враховуючи, що подібних історій було десятки, під моїм головуванням у березні 2014 була створена міжвідомча робоча група з попередження і ліквідації фактів рейдерства під час правління режиму Януковича", - зазначив Пашинський.

Згідно з інформацією співвласника швейцарської компанії Delta Capital, власника 95% ЗАТ "Житомирські ласощі" - Лещинського Ю. Л., робота цієї групи дала необхідний поштовх у відновленні законності навколо ситуації з ЗАТ "Житомирські ласощі".

"23 грудня 2015 Вищий Адміністративний Суд поставив крапку в цій справі, але ця точка була виключно в юридичній площині. Фактично, наскільки я розумію, на сьогоднішній день ЗАТ "Житомирські ласощі" не відновило свою роботу, тому що кримінальна банда, яка захопила підприємство ще в 2010 році, не збирається віддавати вкрадене. Перед новорічними святами для перешкоджання рішенням суду на територію фабрики Бойко та його спільниками були загнані сотні так званих "тітушок". Використання даних методів - неприпустиме. І я вважав і вважаю, що правоохоронні органи ЗОБОВ'ЯЗАНІ в межах Закону оперативно реагувати на подібні провокації. Якийсь Ігор Бойко (його і Андрія Портнова власники фабрики звинувачують у рейдерському захопленні) та його кримінальні подільники, користуючись колосальними фінансовими ресурсами вкраденого підприємства, останнім часом стали частими гостями і головними спонсорами псевдо-антикорупційних форумів", - зазначив Пашинський.

"Враховуючи величезний суспільний резонанс навколо цієї теми, я зроблю все можливе, щоб всі злочини цих панів були об'єктивно розслідувані, а ЗАТ "Житомирські ласощі" було повернуто законним акціонерам", - додав він.