ua en ru

Пашинський закликав Раду прийняти три важливі законопроекти через ситуацію в зоні АТО

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський наполягає на ухваленні парламентом законів, які поліпшать дисципліну серед військових і усунуть проблему контрабанди в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це він заявив під час погоджувальної ради.

"Я уважно слухав наш погоджувальна рада, і у мене склалося враження, що Путін вивів всі війська з території України, що ми вже вийшли на наш державний кордон, облаштовуємо його, і в принципі нас ця тема вже не цікавить", - сказав Пашинський.

"На жаль, це не так. Іде концентрація російських військ, змінюється тактика розвідувально-диверсійних груп, кожен день ми несемо втрати, а наш парламент займає дещо страусину позицію", - додав народний депутат.

Голова комітету з питань нацбезпеки звернувся до керівництва парламенту прийняти три найважливіші законопроекти для зони АТО, враховуючи, що російська агресія нікуди не поділася.

"Враховуючи те, що тактика розвідувально-диверсійних груп дещо змінилася, необхідно прийняти ряд законопроектів. Це законопроект №2806 - про індивідуальну безпеку; це законопроект №2553 - про особливості адміністративних порушень військовослужбовців, враховуючи дуже низький рівень дисципліни в армії; а також президентський законопроект №2709а щодо поводження з затриманими товарами в зоні АТО", - сказав Пашинський.

"Я дуже прошу внести ці законопроекти до порядку денного. Вони не суперечливі, але це те, що ми повинні робити щодо зони АТО", - резюмував представник "Народного фронту".