ua en ru

Пашинський закликав передати арештовані нафтопродукти Курченка Міноборони

Голова комітету з питань національної безпеки та оборони, член фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський звернувся до Президента України Петра Порошенка з ініціативою передати всі арештовані нафтопродукти бізнесмена Сергія Курченка на потреби Міністерства оборони України на безоплатній основі. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Будучи виконуючим обов'язки голови Адміністрації Президента, виступав з ініціативою передачі усіх заарештованих нафтопродуктів Курченка Збройним Силам України та Нацгвардії. На жаль, тоді не вдалося зробити це через існуючі процесуальні обмеження", - зазначив Пашинський.

"Зараз, незважаючи на збільшення фінансування Міноборони та Збройних Сил, існує дефіцит паливно-мастильних матеріалів. Звернувся до Президента з пропозицією розробки механізму, який дозволить на безоплатній основі передати арештовані нафтопродукти армії", - сказав нардеп.

За його словами, мова йде про понад 97 тис. тонн нафтопродуктів, які в результаті судових рішень у 2014 р. були передані на баланс держпідприємства "Укртранснафтопродукт" з метою подальшої реалізації на користь українського бюджету.