ua en ru

У ПАРЄ розповіли, за якої умови РФ зможе повернути право голосу

У ПАРЄ розповіли, за якої умови РФ зможе повернути право голосу Фото: глава британської делегації в ПАРЄ розповів про необхідну умову для повернення РФ в асамблею

Глава британської делегації вважає, що спочатку Росія повинна продемонструвати готовність "грати за правилами"

Якщо Росія хоче повернути право голосу у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), їй слід продемонструвати, що вона не несе загрози і готова грати за європейськими правилами. Про це глава британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл заявив, виступаючи в асамблеї, передає "Радіо Свобода".

"Якщо Росія хоче повернутися в цю ПАРЄ і почати діалог, їй слід використовувати для цього кожну можливість. Все, що для цього потрібно, це продемонструвати в східній Україні, у Криму, в російських в'язницях, в Грузії, країнах Балкан та Балтії та в інших місцях, вони не становляьб для них загрози і готові грати за нашими правилами", - заявив Гейл.


Він також додав, що до тих пір, поки такої демонстрації готовності грати за правилами у Володимира Путіна і тих, хто його представляє, не буде, "справа не вигорить".

Нагадаємо, на думку члена української делегації в ПАРЄ Ірини Геращенко, в Парламентській асамблеї Ради Європи пом'якшується антиросійська риторика, зокрема лунають заклики вже в 2016 році повернути делегацію з РФ.