ua en ru

У ПАРЄ провалився бліцкриг по поверненню Росії

У ПАРЄ провалився бліцкриг по поверненню Росії Фото: ПАРЄ (assembly.coe.int)

Також ПАРЄ підтримала поправки української делегації в резолюцію "Розвиток процедури моніторингу"

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) провалився бліцкриг по поверненню російської делегації. Про це повідомив віце-президентом ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Нам вдалося зупинити бліцкриг по поверненню РФ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє. Наша боротьба за правду, верховенство права і права людини триває. У сесії ПАРЄ в 2018 все тільки попереду", - повідомив він.

Крім того, він зазначив, що ПАРЄ підтримала важливі поправки української делегації в резолюцію "Розвиток процедури моніторингу".

Також в черговий раз, нагадуючи про агресію Росії на Донбасі і анексії Криму, ПАРЄ знову зажадала виконувати резолюції з цих питань.

"У контексті зусиль генсека Ради Європи та інших прихильників повернення РФ без передумов, це може бути важливим сигналом для тих, хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування", - заявив Ар'єв.

Нагадаємо, 23 січня ПАРЄ прийняла резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні, зокрема про ситуацію в окремих районах Донецької і Луганської областей.