ua en ru

У ПАРЄ відсутні юридичні механізми для відставки Аграмунта, - Ар’єв

У ПАРЄ відсутні юридичні механізми для відставки Аграмунта, - Ар’єв Фото: Педро Аграмунт (flickr.com-Sandro Weltin-Council of Europe)

ПАРЄ хоче обмежити право Аграмунта очолювати заходи у рамках асамблеї

У Парламентської асамблеї Ради Європи наразі немає юридичних механізмів для відставки президента асамблеї Педро Аграмунта. Про це заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, повідомляє "Радіо Свобода".

"На жаль, ця процедура зможе бути застосована лише проти наступного президента ПАРЄ, а юридичних механізмів для відставки чинного президента Педро Аграмунта без його згоди немає", - зазначив Ар’єв.

Крім того, Ар'єв повідомив, що у п’ятницю, 2 червня 2017 року, у Парижі регламентний комітет ПАРЄ розглядатиме внесення змін до процедури імпічменту президента та віце-президента асамблеї. Крім того, розглядатиметься можливість вже зараз обмежити право президента асамблеї, якому висловлено недовіру, очолювати заходи в рамках ПАРЄ.

"Зараз йде серйозна дискусія щодо подальших дій всередині Єдиної народної партії, яка делегувала пана Аграмунта на головування. Можу сказати, що на наступному засіданні у Стразбурзі до нього не буде такого толерантного ставлення", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська делегація має намір ініціювати зміни до регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи для імпічменту глави асамблеї Педро Аграмунта, якщо він не складе повноважень до наступної сесії.