ua en ru

У ПАРЄ схвалила резолюцію про відповідальність європарламентаріїв за відвідування окупованого Криму

У ПАРЄ схвалила резолюцію про відповідальність європарламентаріїв за відвідування окупованого Криму Фото: ПАРЄ

Також були схвалені рекомендації про санкції щодо парламентарів

ПАРЄ ухвалила резолюцію про те, що європейські парламентарії, не залежно від свого статусу, будуть нести відповідальність за відвідування Криму і районів АТО в обхід українських законів. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав депутат Верховної Ради України Георгій Логвинський.

"Боротьба між лобістами інтересів Російської Федерації і тими, хто підтримує Україну, вибухнула. Замовляння, скандали, інтриги, розслідування, загрози - було все. "Ехо Москви" буквально таки із шкіри лізло, щоб захистити парламентаріїв з Франції і Німеччини, які відвідували Крим та райони проведення антитерористичної операції без отримання необхідних дозволів від української влади", - написав Логвинський.

«Російська вата» у ПАРЄ не пройшла.ПАРЄ ухвалила резолюцію про те, що європейські парламентарії, не залежно від свого...

Опубліковано Георгієм Логвинским 26 січня 2016 р.

За його словами, також були схвалені рекомендації про те, які саме санкції можуть застосовуватись до європейських парламентарів.

Він висловив подяку "всім членам Парламентської асамблеї Ради Європи, які підтримали Україну, підтримали нашу делегацію і проголосували "за" нашу поправку, яка говорить про те, що ніякі статуси і посади не можуть виправдовувати дії, які відбуваються в розріз з нормами національного права".

Наголошується, що члени Асамблеї наділяються певним імунітетом, але виключно в разі виконання їх обов'язків, пов'язаних з членством в Асамблеї, наприклад у разі роботи в якості спостерігачів за виборами або в якості доповідачів ПАРЄ і не можуть використовувати міжнародні імунітети в своїх інтересах.

Нагадаємо, ПАРЄ розробить механізми контролю за розслідуванням резонансних вбивств.