ua en ru

ПАРЄ занепокоєна діями уряду України

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) занепокоєна тим, що український уряд не завжди виконує взяті на себе обіцянки. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила співдоповідачка щодо України в ПАРЄ, член моніторингового комітету ПАРЕ Марієтта де Пурне-Лундіне, передає кореспондент РБК-Україна.

"Парламентська асамблея Ради Європи занепокоєна через те, що відбувається в Україні, і через те, що уряд робить певні обіцянки, які не завжди виконуються", - сказала де Пурне-Лундіне.

За її словами, повний звіт щодо ситуації в Україні буде підготовлений за результатами моніторингу, що проводить ПАРЄ, у 2013 р., а на січневій сесії ПАРЄ у 2012 р. буде представлено попередній звіт щодо України. Цей проміжний звіт стосуватиметься питань кримінального розслідування щодо колишніх урядовців, реформи у кримінальній юстиції, підвищення її ефективності та інших питань.

Також де Пурне-Лундіне зазначила, що Україна взяла на себе зобов'язання перед ПАРЄ. "Ми згадували вже закон про адвокатуру, прокуратуру, виборче законодавство. Уряд дуже багато про це говорив і говорить, але настав час щось змінювати, щоб ці закони були в рамках європейських стандартів. Якщо ми хочемо, щоб Україна була країною, де є верховенство права, ці закони потрібно змінити", - сказала представниця ПАРЄ.