ua en ru

ПАРЄ не розглядатиме питання по Україні під час січневої сесії, - МЗС

ПАРЄ не розглядатиме питання по Україні під час січневої сесії. Про це на брифінгу в МЗС України заявив в.о. директора департаменту МЗС України з інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"21 січня в Страсбурзі почне засідання січнева сесія ПАРЄ. Вона триватиме до 25 січня. Вчора вже почала роботу нова сесія ПАРЄ. І вчора на зборах делегації було обрано главу делегації України - Іван Попеску, а його заступника - Сергія Соболєва. За нашою інформації, під час засідання сесії ПАРЄ не передбачено розгляд питань, пов'язаних з Україною", - заявив Перебийніс.

При цьому він зазначив, що звіт представить спеціальний комітет по спостереженню за парламентськими виборами в Україні: "Цей звіт буде розглядатися в рамках спільного спостереження за виборами в Грузії і Чорногорії".

Нагадаємо, в січні 2012 р. ПАРЄ прийняла резолюцію по Україні. Документ про стан демократії в Україні містив критичні зауваження, спрямовані на заохочення України до проведення правових і політичних реформ.

Читайте також: Делегацію України в ПАРЄ очолив Іван Попеску