ua en ru

У ПАРЄ назвали умови для деескалації конфлікту на Донбасі

У ПАРЄ назвали умови для деескалації конфлікту на Донбасі Фото: ПАРЄ

У ПАРЄ вважають, що людей потрібно ідеологічно пов'язати з майбутнім України

Для того, щоб усунути наслідки війни на Донбасі, не достатньо матеріальної допомоги, людей необхідно ідеологічно пов'язати з майбутнім України. Про це заявив доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Егідіюс Варейкіс в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми не завоюємо серця людей, тільки даючи їм матеріальну допомогу. Треба ідеологічно робити щось для того, щоб зв'язати їх з майбутнім України, а не з минулим Радянського Союзу. Поки ці люди не відчувають, що їм приділяють постійну увагу, не відчувають, що вони потрібні Україні. Дуже часто виникає враження, що вони просто ще однією проблемою серед багатьох інших, а не шансом і можливістю для своєї країни. Треба зробити так, щоб у цих людей з'явилася національну гідність, і це гідність має бути українським", - заявив Варейкіс.

Крім того, Варейкіс вважає, що, насамперед, людям на Сході треба надати фінансову допомогу, домашній затишок і робочі місця.

Нагадаємо, також в цьому інтерв'ю Варейкіс заявляв, що ситуація на Донбасі на сьогоднішній день в цілому виглядає не дуже оптимістично.