ua en ru

ПАРЄ в квітні не буде розглядати питання повернення права голосу делегації РФ

Моніторинговий комітет Ради Європи прийняв рішення не ставити питання про повернення делегації Російської Федерації права голоса в ПАРЄ на сесії у квітні 2015 р. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", заступник глави делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи від України Георгій Логвинський.

"Ми на січневій сесії розглядали питання про те, щоб не знімати санкції з російської делегації, не повертати їх назад в зал ПАРЄ. І буквально на останніх хвилинах ми продовжили санкції до квітня. На цій сесії (у квітні 2015 р. - ред.) мало розглядатися питання про можливе повернення їх назад. Тобто ми продовжили їх санкції, і на сесії у квітні повинно було це питання переглядатися. Проте вчора засідав моніторинговий комітет Ради Європи, який одноголосно прийняв рішення про те, щоб навіть не ставити питання про повернення Російської Федерації в квітні в ПАРЄ. Це автоматично означає, що ми її далі викинули як мінімум до червня 2015 р. А у червні буде ставитись нове питання: про можливе позбавлення праваросійської делегації взагалі бути присутньою на Парламентській Асамблеї Ради Європи", - повідомив Логвинський.

Він зазначив, що погрози Росії взагалі вийти з Ради Європи - це лише розмови, і російська сторона на січневій сесії ПАРЄ робила серйозні дії, щоб повернути собі право голосу.

"Було досить багато поважних людей, які єдині в тому, щоб Російську Федерацію повернули. Було проведено божевільне лобіювання, і на це було викинуто божевільні гроші. Тому їхнє завдання - повернутися і припинити санкції", - підкреслив Логвинський.

Нагадаємо, 28 січня 2015 р. ПАРЄ продовжила санкції проти Росії до квітня.