ua en ru

Парубій заявив про включення проектів про зняття депутатської недоторканності до порядку денного

Парубій заявив про включення проектів про зняття депутатської недоторканності до порядку денного Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Депутатський і президентський законопроекти включать до порядку денного 19 жовтня

Спікер Верховної Ради України (ВР) Андрій Парубій заявив про включення депутатського та президентського законопроектів про зняття депутатської недоторканності до порядку денного ВР. Про це він сказав, відкриваючи вечірнє пленарне засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз включається до порядку денного на четвер два закону про зняття недоторканності. Після завершення розгляду питань медичної реформи ми переходимо до двох питань недоторканності. Я вранці вже давав доручення і ще раз підтверджую, що даю доручення комітету завтра розглянути ці обидва законопроекти, оскільки на сьогодні вони не мають рішення комітетів", - заявив Парубій.

За словами спікера ВР, після розгляду двох законопроектів про зняття недоторканності, депутати перейдуть до законопроектів з виборчої реформи, їх - п'ять.

"Я сподіваюся, що 900 поправок, які існують у медичній реформі, ми зможемо розглянути в четвер вранці, щоб у четвер ми могли повноцінно попрацювати і над питаннями недоторканності, і над питаннями виборчої реформи", - резюмував Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 20% депутатів пропустили ранкове засідання ВР, на якому має розглядатися питання медичної реформи. За даними електронної реєстрації, найбільший відсоток пропустили засідання серед позафракційних (41%) і у фракції "Народний фронт" (31%).