ua en ru

Парубій: завершено перевірку по всіх кандидатах до ЦВК

Парубій: завершено перевірку по всіх кандидатах до ЦВК Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Усі 14 кандидатів отримали позитивні висновки

Спеціальна перевірка по всіх кандидатах до оновленої Центральної виборчої комісії завершена (ЦВК). Про це заявив спікер українського парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перевірка вже завершена по всіх кандидатах до ЦВК. Усі 14 кандидатів отримали позитивні висновки", - заявив Парубій

Нагадаємо, раніше Андрій Парубій повідомляв, що Верховна рада України може розглянути питання призначення нових членів Центральної виборчої комісії у квітні-травні.

Додамо, що 2 квітня, за словами Парубія, спецперевірка була завершена за 12 з 14 кандидатів до складу оновленої ЦВК. По двох кандидатах частина документів була повернута на уточнення - їм запропонували перевірити певні дані своїх декларацій.

Відзначимо, на початку лютого 2018 року президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради оновлене подання на призначення членів Центральної виборчої комісії. Було подано 14 кандидатур, в тому числі кандидатура від фракції "Батьківщина". Тоді за підсумками консультацій з "Опозиційним блоком" було запропоновано три кандидатури і, як тільки фракція визначиться, Порошенку пропонувалося внести ще одного кандидата.