ua en ru

Парубій закрив засідання Ради

Парубій закрив засідання Ради Фото: Андрій Парубій

Завтрашнє засідання розпочнеться о 10:00

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли багато законів, які довго чекали свого розгляду… Я оголошую вечірнє засідання Верховної Ради України закритим. Завтра о 10:00 ми продовжимо нашу роботу", - сказав голова парламенту.

Нагадаємо, сьогодні парламент підтримав у другому читанні законопроект №5370 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України". За документ з другого разу проголосували 233 парламентаря (спочатку 206 нардепів).

Так, законом передбачається встановити мораторій на стягнення заборгованості з товариства. Підкреслимо, що документом мораторій встановлюється на строк до 1 січня 2019 року. Зазначимо, що до другого читання профільний комітет пропонував встановити дію мораторію до терміну завершення окупації Криму - "на строк до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території України". Однак у ході розгляду у сесійній залі норма не була підтримана, і нардепи фактично повернулися до редакції закону в першому читанні.