ua en ru

Парубій розповів, коли до Ради будуть внесені ключові реформи

Парубій розповів, коли до Ради будуть внесені ключові реформи Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

До кінця осені Рада має розглянути п'ять пріоритетних реформ

Ключові реформи мають бути внесені до сесійної зали Верховної Ради україни протягом двох наступних тижнів. Про це сьогодні на погоджувальній раді голів комітетів і керівників фракцій Ради заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за словами Парубія, серед пріорітетів парламенту - медична, пенсійна, судова і освітня реформи, а також реформа парламенту. Він додав, що порядок ухвалення реформ має бути визначений у результаті обговорень, проте всі вони мають бути внесені до сесійної зали протягом двох наступних тижнів.

"Ця осінь має пройти під знаком реформ. Минулої весни ми напрацювали базу для багатьох важливих і пріорітетних реформ і ми маємо шанс, і я впевнений, ми маємо відповідальність, щоб кожну з цих реформ ми могли розглянути в залі", - заявив Парубій.

Голова ВРУ зазначив, що кожна реформа потребує дуже детального фундаментального розгляду за повною процедурою, з розглядом усіх запропонованих правок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко чекає на прийняття Радою реформи освіти, пенсійної і медичної реформ в перші місяці роботи парламенту.