ua en ru

Парубій розраховує, що Рада позбавить Артеменка мандата

Парубій розраховує, що Рада позбавить Артеменка мандата Фото: Андрій Парубій

Відповідне питання винесене у порядок денний

Верховна Рада України повинна підтримати рішення про позбавлення мандата народного депутата Андрія Артеменка через подвійне громадянство. Про це журналістам сьогодні повідомив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні це питання є у порядку денному, і я сподіваюся і розраховую, що зал підтримає це рішення і ми врегулюємо цю ситуацію, яка склалася, та позбавимо мандата народного депутата, який має громадянство іншої країни", - заявив Парубій.

Спікер зазначив, що сьогодні парламент також розгляне питання щодо адміністративної відповідальності за виготовлення і носіння георгіївських стрічок.

Нагадаємо, парламентська фракція "Блок Петра Порошенко" підтримає проект постанови про дострокове припинення повноважень депутата Верховної Ради України Андрія Артеменка.

Раніше Парубій заявив, що питання про позбавлення українського громадянства народного депутата Андрія Артеменка буде винесено на розгляд парламенту після рішення комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради.