ua en ru

Секретар РНБО доручив СБУ та ГПУ відреагувати на порушення в сфері інформаційної безпеки

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Парубій доручив Службі безпеки України (СБУ) та Генеральній прокуратурі України (ГПУ) вжити всіх необхідних засобів реагування на порушення в сфері інформаційної безпеки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Парубій доручив Службі безпеки України (СБУ) та Генеральній прокуратурі України (ГПУ) вжити всіх необхідних засобів реагування на порушення в сфері інформаційної безпеки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

"Зважаючи на складну ситуацію, яка виникла в державі, зокрема, щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі іноземними ЗМІ... секретар РНБО України звернувся до генерального прокурора України з дорученням здійснити нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство щодо зазначених вище фактів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, секретар РНБО звернувся до голови СБУ з дорученням вжити всіх необхідних заходів реагування (контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки), в тому числі і відкритті кримінальних проваджень згідно з законодавством з метою попередження та припинення фактів розпалювання міжнаціональної ворожнечі іноземними ЗМІ.